Oostkust: Sanur

Gelegen aan de oostkust op ca. 20 km van de luchthaven combineert Sanur mooie strandhotels met het Balinese dorpsleven. De ruime keus aan restaurants en de vele winkeltjes op loopafstand zorgen ervoor dat u zich hier al snel thuis voelt en door de goede verbindingen is het de ideale uitvalsbasis om Bali te (her-)ontdekken.

Vroeg opstaan loont hier want de zonsopgang is vaak adembenemend mooi, zeker op heldere dagen als de eerste zonnestralen de top van de vulkaan Gunung Agung verlichten. Het zandstrand is wit en langs het gehele strand ligt een bestraat wandelpad onder de bomen. Via dit pad zijn vrijwel alle door OBI gekozen hotels op loopafstand van elkaar bereikbaar.

De branding en stroming worden tegengehouden door een koraalrif. De zee is daardoor een stuk rustiger en ondieper dan aan de westkust dus u kunt er veilig zwemmen. Bij volle maan trekt de zee zich zelfs bijna terug achter het rif, dan is er een paar dagen lager water en kunt u de wonderen van het koraalrif al wandelend bewonderen.

Binnenland: Ubud

Ubud ligt in het binnenland tussen de ‘mooiste sawah's ter wereld’, ongeveer een uur rijden van Sanur. Ubud heeft de laatste 10 jaar  internationale faam gekregen en is behoorlijk gegroeid. Hier in ‘het culturele hart van Bali’, vindt u beroemde musea en kunstgalerijen met vooral schilderkunst, beeldhouwkunst en houtsnijwerk.

Ubud is zeker de moeite waard om te bezoeken, door de uitgestrekte ligging in de prachtige heuvelachtige omgeving raden wij u aan om gebruik te maken van een auto met privéchauffeur. Het wisselhotel Ananda Cottages ligt net even buiten het dorp, in een adembenemende omgeving die uitnodigt tot stilte en bezinning. U kunt hier prachtige wandelingen maken. Vanuit dit hotel loopt u in een half uurtje door de rijstvelden naar het dorp. Fietsen kan ook, maar het is heuvelachtig en u zult waarschijnlijk stukjes moeten lopen.

Bali biedt veel mogelijkheden op zowel cultureel als sportief vlak. Enkele voorbeelden: Amlapura (voorheen Karangasem) in het noordoosten is een oude vorstelijke stad met beroemde waterpaleizen en grote kruidenmarkt en zeker het bezoeken waard. Vanuit het havenstadje Amed kan worden gedoken, mooie uitzichten over de rijstterrassen vindt u onder andere in Sidemen of Belimbing of boven langs de krater van de vulkaan Gunung Batur in Kintamani, onder andere startpunt van de fietstour in ons activiteitenaanbod.

Foto's met dank aan Ellen Ploem