Besakih Beach Hotel

Dit mooi en ruim opgezette hotelpark in Sanur ligt aan een prachtig wit zandstrand aan de Oostkust van Bali. Het park heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een waar paradijs voor overwinteraars.

Vanuit het aan zee gelegen openlucht restaurant heeft u een schitterend uitzicht over het strand en de zee. Het zwembad is een van de mooiste in Sanur: door het gebruik van authentieke Balinese steensoorten en de donkergroene kleur van de tegels heeft het iets weg van een bergmeer. Het ligt vlak aan het strand, ongeveer een meter boven de zeespiegel en heeft daardoor een betoverend effect: vanuit het zwembad ziet u de waterspiegel vervloeien met die van het zeewater, waardoor als het ware een dubbele horizon ontstaat.

U kunt een keuze maken uit een geschakelde kamer(standaard), een bungalow (superior)of bungalow suite(suite). Een klein aantal bungalows is vrijstaand en een gedeelte is geschakeld. Verder zijn er nog 2 bungalowsuites vlakbij het restaurant en het zwembad. Alle zit/slaapkamers zijn voorzien van airconditioning, koelkast, thermoskan met koel drinkwater, telefoon, TV, volledig ingerichte badkamer en beschikken over een terras of balkon met zitje.

Faciliteiten

  • receptie met kluisjes, telefoon en fax
  • 2 zwembaden met ligbedden, badhanddoeken en parasols
  • restaurant aan het strand, Indonesische en Westerse keuken
  • strand met ligbedden
  • bewaking in het park en op het strand
  • dagelijkse schoonmaak van de kamer
  • laundry service
  • spa
  • draadloos internet
  • in directe omgeving supermarkt, winkels, restaurantjes, bank en apotheek

Besakih Beach Hotel

Het was voor de eerste keer in ons leven dat wij participeerde in een georganiseerde vakantiereis. En dan nog wel een paar weken weg naar Bali. Geen jachtige etappes langs de autoroute of korte vliegvakanties. Maar de weldadige rust in een vakantieresort, samen met vrienden, op een voor mij onbekende plek.

Onder leiding van OBI werden wij door vrienden opgehaald op de luchthaven. Alles liep gesmeerd na zo’n verre vliegtocht. Leuk en gemoedelijk resort, dat Besakih Beach Hotel. Het welkomstdrankje in de lobby, de begeleiding naar ons huisje en daarna in alle rust de ontvangst door onze OBI-gastheer, die precies genoeg vertelde om alles te onthouden.

De mogelijkheden werden opgesomd, tot niets verplichtend. Dit was een grote opluchting. Maar het bleek eigenlijk gedurende het gehele verblijf de toonzetting van de participatie. Als je samen met de andere OBI gangers iets wilde, geen enkel probleem, je was van harte welkom. De namen en achtergronden van de mensen om je heen kwamen als vanzelf in de leuke gesprekken die gevoerd werden. Of dat nu bij het ontbijt was, tijdens een activiteit of zomaar als je elkaar tegenkwam. Wilde je ruimte om met je eigen vrienden een activiteit te gaan ontwikkelen, dan werd je door de OBI-gastheer goed geholpen om gezamenlijk tot een spannend avontuur of in een leuk restaurant terecht te komen.

Op een van de eerste avonden na onze aankomst werd een gezamenlijk diner voor alle nieuwkomers georganiseerd. De OBI-gastheer verdiepte onze kennis van Bali en bracht een aantal zaken onder onze  aandacht. De  echte winst van de avond was natuurlijk dat er geanimeerde gesprekken met de andere gasten gevoerd konden worden. Onverwacht leuke contacten vormden zich. Verwachtingen werden uitgesproken, vermoedens gedeeld en reeds opgedane kennis kon worden meegenomen.

Wij vonden het een verbluffend fenomeen dat meerdere overwinterende echtparen zich zo voor de groep inzetten voor het organiseren van bridge en golfwedstrijden. Als beginnende bridgers zagen we daar wel tegenop, zo’n officiële bridgewedstrijd. Helemaal niet nodig dus, om je daarover op te winden. Vriendschap en sympathie, zorgen dat we gezamenlijk een goede middag/avond hadden, dat speelde eigenlijk de hoofdrol en niet het maken van de manche of nog moeilijker het komen tot een zodanig bod dat de tegenpartij niet verbleekte van het zo evident schenden van de regels. Kortom, gewoon gezellig en dat we een prijs wonnen was duidelijk beginnersgeluk.

De maandagochtendwedstrijden op Bali Beach Golf waren een andere uitdaging. Een shotgun om kwart voor tien, met zo ongeveer 20 tot 25 golfers. Ervaren en beginners door elkaar en allen vergezeld van deskundige caddies. De hitte was de extra handicap. Maar ook bij deze evenementen stond het plezier van het gezamenlijk optrekken, met elkaar kennismaken en het voldane gevoel dat je de baan gelopen hebt (met wisselend succes!) voorop.

Het echte Besakih gevoel krijg je als je weer thuiskomt na deze activiteiten, of na het winkelen en eten buiten de deur. De vriendelijkheid van de medewerkers, niets is hun te veel, de goede service op of rond je kamer en de heerlijke rust rond of bij het zwembad en het strand. Het palet van ondersteuning, van ervaringen op dit wonderschone eiland, van het weldadige gevoel dat niets hoeft maar dat veel kan, zorgen ervoor dat je tot rust komt. De tijd vliegt voorbij en terwijl je nog niet weg bent denk je al aan hete volgende jaar in Besakih.

Hans Vrind